Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ/ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ" ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ.

ΨΗΦΙΣΜΑ/ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ" ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ.
(Μετάφραση απ τα Αγγλικά: Γιώργος Παπανικολάου).

Εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα των κόμβων, των πάρκινγκ, των πλατειών, των συνελεύσεων και των διαδηλώσεων, μαζευτήκαμε στις 26 και 27 Γενάρη 2019 σε μια "συνέλευση των συνελεύσεων", σε μια ένωση εκατό αντιπροσωπειών, ανταποκρινόμενοι στην Έκκληση των Κίτρινων Γιλέκων του Κομερσύ.
Απ τις 17 Νοέμβρη, απ το μικρότερο χωριό, από τον αγροτικό κόσμο μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη, έχουμε ξεσηκωθεί εναντίον αυτής της βαθειά βίαιης, άδικης και αφόρητης κοινωνίας. Δεν θ αφήσουμε να συμβεί ξανά! Εξεγερθήκαμε ενάντια στο υψηλό κόστος διαβίωσης, την ανασφάλεια και τη φτώχεια. Θέλουμε οι αγαπημένοι μας, οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας να ζήσουν με αξιοπρέπεια. 26 δισεκατομμυριούχοι κατέχουν όσα η μισή ανθρωπότητα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ας μοιράσουμε τον πλούτο και όχι τη φτώχεια! Ας βάλουμε ένα τέλος στην κοινωνική ανισότητα! Απαιτούμε την άμεση αύξηση των μισθών, των κοινωνικών παροχών, των αποζημιώσεων και των συντάξεων και το άνευ όρων δικαίωμα στη στέγαση και την υγεία, την εκπαίδευση, τις ελεύθερες δημόσιες υπηρεσίες για όλους.
Είναι για όλα αυτά τα δικαιώματα που εμείς καταλαμβάνουμε κάθε μέρα τους κόμβους, που οργανώνουμε δράσεις και διαδηλώσεις και που συζητάμε παντού. Με τα κίτρινα γιλέκα μας, παίρνουμε το λόγο που ποτέ δεν είχαμε.
Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Καταστολή, περιφρόνηση, δυσφήμηση, θάνατοι και χιλιάδες τραυματισμών, μαζική χρήση όπλων που ακρωτηριάζουν, τυφλώνουν, πληγώνουν και τραυματίζουν. Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν αυθαίρετα κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Και τώρα ο λεγόμενος "αντι-χουλιγκανικός" νόμος στοχεύει απλά να μας εμποδίσει να διαδηλώνουμε. Καταδικάζουμε όλες τις μορφές βίας κατά των διαδηλωτών, είτε προέρχονται απ τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης, είτε από ομάδες βίας. Τίποτε από αυτά δεν θα μας σταματήσει! Η διαμαρτυρία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Τέλος στην ατιμωρησία των δυνάμεων του νόμου και της τάξης. Να κηρυχθεί αμνηστία για όλα τα θύματα της καταστολής!
Και τι βρώμικο κόλπο αυτή η μεγάλη εθνική συζήτηση, που είναι στην πραγματικότητα μια κυβερνητική καμπάνια δημοσίων σχέσεων, η οποία υποτίθεται θα συζητήσει και θ αποφασίσει! Κάνουμε πράξη την πραγματική δημοκρατία στις συνελεύσεις μας και τους κόμβους μας, όχι στην τηλεόραση ή στα ψευδο-στρογγυλά τραπέζια που διοργανώνονται απ τον Μακρόν.
Αφού μας προσβάλλει και μας φέρεται σαν λιγότερο απ το τίποτα, τώρα μας παρουσιάζει σαν ένα όχλο φασιστικής και ξενοφοβικής βίας. Αλλά εμείς είμαστε το αντίθετο. Ούτε ρατσιστές, ούτε σεξιστές, ούτε ομοφοβικοί. Είμαστε περήφανοι να είμαστε μαζί, με τις διαφορές μας, να δημιουργούμε μια υποστηρικτική κοινωνία.
Είμαστε δυνατοί στην πολυμορφία των συζητήσεών μας. Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες συνελεύσεων πραγματοποιούνται και προτείνουν τα δικά τους αιτήματα. Αυτά αφορούν την πραγματική δημοκρατία, την κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη, τις συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον και την κλιματική δικαιοσύνη και το τέλος των διακρίσεων. Μεταξύ των περισσότερο συζητημένων στρατηγικών αιτημάτων και προτάσεων, βρίσκουμε: την εξάλειψη της φτώχειας σε όλες τις μορφές της, το μετασχηματισμό των θεσμών (δημοψηφίσματα, τέλος στα προνόμια των εκλεγμένων αξιωματούχων...), οικολογική μετάβαση (ενεργειακή φτώχεια, βιομηχανική ρύπανση...), ισότητα και ένταξη όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα απ την εθνικότητά τους (των αναπήρων, ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τέλος στην εγκατάλειψη των εργατικών συνοικιών, του αγροτικού κόσμου και των υπερπόντιων εδαφών...).
Εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα, καλούμε όλους, ανάλογα με τα μέσα και τις δυνατότητες, να ενωθούν μαζί μας. Ζητάμε να τηρούνται και να εφαρμόζονται οι νόμοι (Η Πράξη 12 ενάντια στην αστυνομική βία στα αστυνομικά τμήματα, η Πράξη 13, 14...), να συνεχιστεί η κατάληψη των κόμβων και το μπλοκάρισμα της οικονομίας, μια μαζική απεργία και επανάληψή της απ τις 5 Φλεβάρη. Κάνουμε έκκληση για το σχηματισμό επιτροπών στους χώρους εργασίας, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όπου αλλού, έτσι ώστε αυτή η απεργία να μπορεί να στηριχτεί από κάτω απ τους ίδιους τους απεργούς. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μην μένετε μόνοι, ενωθείτε μαζί μας!
Ας οργανωθούμε δημοκρατικά, αυτόνομα και ανεξάρτητα! Αυτή η συνέλευση των συνελεύσεων είναι ένα σημαντικό βήμα που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε τα αιτήματά μας και τα μέσα δράσης μας. Ας ενωθούμε για ν αλλάξουμε την κοινωνία!
Προτείνουμε όλα τα Κίτρινα Γιλέκα να διαδώσουν αυτή την έκκληση. Εάν, σαν ομάδα, συμφωνείτε, στείλτε τις υπογραφές σας στο Κόμερσυ. Μην διστάσετε να συζητήσετε και να διαμορφώσετε τις προτάσεις σας για την επόμενη "Συνέλευση των Συνελεύσεων, που ήδη ετοιμάζουμε.
Ο Μακρόν πρέπει να παραιτηθεί! Ζήτω η δύναμη του λαού, για το λαό και απ το λαό!
Η Έκκληση προτάθηκε απ τη Συνέλευση των Συνελεύσεων του Κόμερσυ.

Κατόπιν θα προταθεί για υιοθέτηση από όλες τις τοπικές συνελεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου