Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«Που αλλού εφαρμόζεται σήμερα η πρότασή σας»;


«Που αλλού εφαρμόζεται σήμερα η πρότασή σας»;

Πολλές φορές στις TV-συζητήσεις περί εναλλακτικών προτάσεων ανάπτυξης της χώρας απέναντι στο σημερινό «μονόδρομο», πέφτει η ερώτηση:
-Και που εφαρμόζεται σήμερα αυτό που προτείνετε; Έχετε κάποιο παράδειγμα πετυχημένης εφαρμογής της πρότασής σας;

Να μια απάντηση που θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι:
-Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση που παλεύουμε ακριβώς για να δοθεί η δυνατότητα εφαρμογής εναλλακτικών προτάσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή η εφαρμογή εναλλακτικών προτάσεων. Σημαίνει μόνο ότι το παλιό αποτυχημένο σύστημα που κυριαρχεί παγκόσμια, δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα, αλλά καταπολέμησε με νύχια και με δόντια και κατά κύριο λόγο εγκληματικά, κάθε εναλλακτική πρόταση, όπου πήγε να εφαρμοστεί.
Να θυμηθούμε το εμπάργκο στην Κούβα που κρατάει δεκαετίες;
Τον εξοπλισμό εγκληματικών συμμοριών για τη δημιουργία προβλημάτων σε διάφορες χώρες (Κόντρας στη Νικαράγουα κ.ά.).
Τις δολοφονίες ηγετών και τα πραξικοπήματα (Αλιέντε-Χιλή, Ούγκο Τσάβες-Βενεζουέλα κ.ά.);

Και πόσα άλλα εγκλήματα που δεν ξέρουμε ακόμα;

Όλα αυτά δείχνουν αποτυχία και μη εφικτότητα των εναλλακτικών προτάσεων ή εγκληματικότητα και καταπολέμηση με κάθε μέσο κάθε δυνατής εναλλακτικής λύσης που έχουν προωθήσει κατά καιρούς οι λαοί;
Και το ότι ο τερατώδης αυτός σημερινός ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός με τα τεράστια προβλήματα και τα αδιέξοδά του, κατάφερε μέχρι σήμερα να καταστρέφει όπου εμφανίζονται νέες προτάσεις, σημαίνει ότι πρέπει να υποταχθούμε και ν αποδεχθούμε το «αδύνατο» των εναλλακτικών προτάσεων που μας προτείνουν οι οπαδοί του «μονόδρομου»; Ποτέ και για κανένα λόγο! Μπορούμε κάλλιστα να είμαστε εμείς που θ ανοίξουμε καινούργιους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου