Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Τι θα λέγατε
αν σας καλούσαν να παίξετε ένα παιχνίδι – όχι ποδόσφαιρο, αλλά κάποιο που δεν το ξέρετε, ούτε πως παίζεται, ούτε με τι κανόνες παίζεται- στο γήπεδο του αντιπάλου, όπου αυτός θα όριζε τον διαιτητή, τους κανόνες – όσους αυτός θεωρούσε αναγκαίους για να μην τον εμποδίζουν να κάνει το παιχνίδι του- και θα είχε στην κατοχή του το μέσο του παιχνιδιού – δεν θα ήταν μπάλα, αλλά κάτι που θα μπορούσε να μοιραστεί και που αυτός θα κατείχε τα κομμάτια του, σχεδόν εξ ολοκλήρου;
Δεν χρειάζεται ν απαντήσετε, αλλά αυτό που περιέγραψα είναι ό,τι ακριβώς γίνεται με τις τράπεζες και τα διεθνή καρτέλ. Το οικονομικό καύσιμο-τροφή της κοινωνίας ανήκει σ αυτές- δηλαδή σε μετρημένους στα δάχτυλα ανθρώπους- και το διαχειρίζονται αυτές, με τους όρους που περιέγραψα παραπάνω.
Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Απ τη στιγμή που οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν με τι όρους παίζεται το παιχνίδι και σε τι πραγματικότητα ζούμε, θα πάψουν ν ανέχονται και να στηρίζουν αυτή την κατάσταση, τουλάχιστον για λόγους αξιοπρέπειας. Αυτό φοβούνται «οι ιδιώτες», «οι παίκτες», που  σ αυτούς στηρίζεται το σύμπαν. Το λένε και μόνοι τους:
«Είναι καλά που οι πολίτες του έθνους δεν αντιλαμβάνονται το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το έκαναν, νομίζω ότι θα είχαμε επανάσταση πριν ξημερώσει»
Henry Ford, ιδρυτής αυτοκινητοβιομηχανίας FORD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου