Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Το δολάριο αμφισβητείται!!!...

 

Το δολάριο (το αποκλειστικό χρηματιστηριακό υπερόπλο μαζικής καταστροφής, με το οποίο ο σημερινός δυνάστης εκμεταλλεύεται και κρατάει σε υποταγή τον κόσμο) αμφισβητείται!!!...

 

Μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, οι ΗΠΑ συγκέντρωναν το 80% του παγκόσμιου χρυσού, οι εξαγωγές τους ήταν πάνω από το 50% των παγκόσμιων εξαγωγών και σ αυτές αντιστοιχούσε η μισή παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή.

Έτσι το δολάριο έγινε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα στα πλαίσια ενός νέου διεθνούς νομισματικού συστήματος που υπέγραψαν 44 χώρες, στη Νομισματική και Χρηματοοικονομική Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Breton Woods το 1944.

Οι ΗΠΑ λόγω των πολέμων και επεμβάσεων που διεξήγαγαν σε ολόκληρο τον πλανήτη (Κορέα, Βιετνάμ,  Γουατεμάλα, Κονγκό, Καμπότζη κλπ) και της ανάγκης χρηματοδότησής τους, εγκατέλειψαν μονομερώς τον κανόνα του χρυσού (την ανταλλαγή δηλ δολαρίων με χρυσό), το 1971, παρανόμησαν δηλ, αθετώντας έτσι τη συμφωνία που είχαν υπογράψει οι 44 χώρες, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ το 1944.

Ενώ υπό συνθήκες Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας, το δολάριο θα ήταν μόνο ένα διεθνές αποθεματικό και εμπορικό νόμισμα, οι ΗΠΑ το μετέτρεψαν στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΛΥΤΟ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ, ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Η ισχύς των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερη στο χρηματοπιστωτικό πεδίο, απ ότι στο στρατιωτικό. Το δολάριο είναι η πραγματική πηγή δύναμης των ΗΠΑ.

Η στρατηγική χρησιμοποίηση του δολαρίου και η χρήση του σαν όπλο, για την ανταμοιβή φίλων και την τιμωρία εχθρών, για την αλλαγή καθεστώτων, προκαλώντας οικονομικές καταστροφές και εμφυλίους πολέμους, είναι φανερή σε όλους.

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ολόκληρο σύστημα θεσμών, με βάση το δολάριο, που με τον τρόπο που τους χρησιμοποιούν, θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε σαν τα χρηματοπιστωτικά «αεροπλανοφόρα» και «βόμβες μεγατόνων» των ΗΠΑ: το ίδιο το δολάριο, το σύστημα πληρωμών SWIFT, τις εταιρείες αξιολόγησης, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το σύστημα του χρέους.

Χρησιμοποιούν τις κυρώσεις σαν βασικό εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Οι κυρώσεις γίνονται δυνατές χάρη στη χρήση του δολαρίου και του συστήματος πληρωμών σε δολάρια.

Το 2020 το δολάριο αποτελούσε το 59% των παγκόσμιων συναλλαγματικών αποθεμάτων του πλανήτη (το ευρώ 21%, το γιεν 6%) και ήταν το Νο1 παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Με δολάρια διεξάγεται το 80% του διεθνούς εμπορίου και το 90% των νομισματικών συναλλαγών. Για κάθε τράπεζα του πλανήτη με διεθνείς συναλλαγές, η αποκοπή της από το δολάριο είναι συνώνυμη με τη θανατική της καταδίκη.

Το σύστημα πληρωμών μεταξύ των τραπεζών παγκόσμια (το σύστημα πληρωμών SWIFT το 2014 το χρησιμοποιούσαν 10.500 τράπεζες σε πάνω από 200 χώρες) ελέγχεται από τις ΗΠΑ, με συνέπεια αυτές όποτε το θελήσουν, μπορούν να σταματήσουν τη ροή του δολαρίου, καταστρέφοντας το εκάστοτε θύμα τους (πχ Ιράν 2011-2013).

Υπάρχουν 3 εταιρείες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, αμερικανικές, με μερίδιο αγοράς 97%. Εάν οποιοδήποτε κράτος (τράπεζα κλπ) αρνηθεί ν ακολουθήσει τις εντολές τους, έρχεται αντιμέτωπο με την υποτίμηση της πιστοληπτικής του ικανότητας, κι έτσι επιβαρύνει με δις επίπλεον τόκους τον προϋπολογισμό του.

Το ΔΝΤ λειτουργεί κατά βάση σύμφωνα με τις προσταγές των ΗΠΑ. Αν και οι ΗΠΑ διαθέτουν μια μειοψηφία των ψήφων (17%), έχουν αρκετή επιρροή σε άλλα μέλη του ΔΝΤ για να εξασφαλίσουν ότι οι πολιτικές του θα υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Οι ΗΠΑ έχοντας στην απόλυτη κυριαρχία τους αυτά τα χρηματοπιστωτικά όπλα, εξαπολύουν αυτές τις χρηματοπιστωτικές βόμβες μεγατόνων, προκαλώντας εκατόμβες θυμάτων, μη βρίσκοντας αντίσταση από κανέναν, μη υπάρχοντος κανενός «δίκαιου» κανονισμού, απόλυτοι κυρίαρχοι στην υδρόγειο.

Με τη συνδυασμένη τερατώδη δύναμή τους (χρηματοπιστωτική, στρατιωτική και προπαγανδιστική μέσω των ΜΜΕ), γίνονται ικανοί να διαπράξουν αδιανόητα εγκλήματα, ίσως και να παίξουν με την τύχη της ανθρωπότητας. Αυτό πρέπει ν αντιμετωπίσουμε σήμερα.

Επειδή με την ανεξέλεγκτη εκτύπωση δολαρίων, αυτό θα κατακρυμνιζόταν ως προς την τιμή του χρυσού, βρήκαν διάφορους τρόπους να επιβραδύνουν την άνοδο της τιμής του χρυσού και να διατηρήσουν την αξία του δολαρίου, όπως απάτες (λέγε με paper gold), χειραγωγήσεις κλπ και συμφώνησαν με τις χώρες του ΟΠΕΚ οι συναλλαγές πετρελαίου να γίνονται μόνο με δολάρια (δίνοντας σαν αντάλλαγμα την ισόβια προστασία τους στις διεφθαρμένες οικογένειες των σεϊχηδων).

2 ηγέτες αμφισβήτησαν την αποκλειστικότητα των πετροδολαρίων: ο Σ. Χουσείν του Ιράκ (πληρωμή πετρελαίου με ευρώ) και ο Καντάφι της Λιβύης (δημιουργία παναραβικού νομίσματος για συναλλαγές πετρελαίου). Και οι 2 δολοφονήθηκαν και οι χώρες τους ισοπεδώθηκαν απ τη στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Σήμερα γίνονται προσπάθειες απ την Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες των BRICS, να δημιουργηθούν εναλλακτικά αποθεματικά νομίσματα και θεσμοί αντίστοιχοι στο ΔΝΤ, το σύστημα πληρωμών SWIFT κλπ. Εδώ βρίσκονται οι βαθύτερες αιτίες των όσων συμβαίνουν σήμερα (πόλεμος στην Ουκρανία κλπ).

Όποιος κατανοήσει αυτή την πραγματικότητα, το επόμενο ερώτημα που θα θέσει είναι: πως μπορεί να νικηθεί αυτό το τέρας που δυναστεύει σήμερα τον κόσμο;

Το ζήτημα έχει μεγαλύτερο βάθος απ όσο μπορέσαμε ν αναπτύξουμε εδώ.

Υπάρχει καπιταλισμός και καπιταλισμός. Αυτός που ζούμε σήμερα δεν έχει καμιά σχέση μ αυτόν που υπήρχε πριν 50 χρόνια. Υπήρξε μια αντεπανάσταση μέσα στον καπιταλισμό, που μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μια μεγάλη επανάσταση και αφορά όλη την ανθρωπότητα.

Όλες οι χώρες (απ τις πιο ανεπτυγμένες μέχρι τις πιο υπανάπτυχτες) βουλιάζουν στα χρέη. Το παγκόσμιο χρέος έφτασε τα 350% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Το 1% των ανθρώπων ελέγχει τα μισά περιουσιακά στοιχεία του πλανήτη. Η κρίση του 2008 έδειξε ότι έχουν δημιουργηθεί και συσσωρεύονται στα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος «τοξικές βόμβες μεγατόνων» (παράγωγα προϊόντα) που κανείς δεν ελέγχει και κανείς δεν γνωρίζει την έκτασή τους.

Στο τέλος-τέλος, το ζήτημα μπαίνει έτσι: Θάχουμε οργανωμένη κοινωνία με στοιχειώδη έλεγχο των ανθρώπων σ αυτή, ή μια σύγχρονη εκδοχή ζούγκλας που τείνει στο χάος και την καταστροφή;

 

10 Ιούνη 2022

Γιώργος Παπανικολάου

 

 ΔΟΛΑΡΙΟ, ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

https://analyst.gr/2022/02/27/dolario-to-piriniko-oplo-ton-ipa/


Το μεγάλο κόλπο

Πηγή : Andro.gr [ https://www.andro.gr/business/to-megalo-kolpo/ ]


ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

https://analyst.gr/2011/08/21/2415/


Περί paper gold (προς το τέλος)

https://www.scribd.com/document/455599633/ciaoant1-best-of-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%89%CE%BD


ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

https://analyst.gr/2011/08/21/2415/


Οι ΗΠΑ έχασαν 11.000 τόνους χρυσού μέσα σε 21 χρόνια (το 1950 είχαν 20.000 τόνους και το 1971 9.000).


Απλώς θέμα χρόνου o πενταπλασιασμός στην τιμή του χρυσού - Τι θα «σπρώξει» το πολύτιμο μέταλλο σε νέα ιστορικά υψηλά

 https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/620624/aplos-thema-xronou-o-pentaplasiasmos-stin-timi-tou-xrysoy-ti-tha-sproksei-tin-timi-tou-se-nea-istorika-ypsila


Η αιματοβαμμένη ιστορία του μαύρου χρυσού

https://tvxs.gr/news/kosmos/i-aimatobammeni-istoria-toy-mayroy-xrysoy


Πώς ο Νίξον έβαλε στο χέρι τα πετροδολάρια των Σαουδαράβων

https://www.euro2day.gr/news/world/article/1424629/pos-o-nixon-evale-sto-heri-ta-petrodolaria-ton.html


Φρίκη από την δολοφονία Κασόγκι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/720719_friki-apo-tin-dolofonia-kasogki-toy-ekovan-ta-dahtyla-kai/


Η Κίνα έχει αγοράσει ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας περίπου 1 τρις δολαρίων (έχει ουσιαστικά δανείσει στις ΗΠΑ το ποσό αυτό).


Οι Brics ελέγχουν την ροή ενέργειας: Σ.Αραβία-Αργεντινή πλεύση για Bricks

https://iskra.gr/oi-brics-elegchoun-tin-roi-energeias-s-aravia-argentini-plefsi-gia-bricks/


ΓΙΑΤΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ

http://apolimenoioaed.blogspot.com/2013/12/blog-post_31.html


Οι µπράβοι των τοκογλύφων: Το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο ως εγκληµατική συµµορία και οικονοµικός εκβιαστής

https://analyst.gr/wp-content/uploads/2018/11/oi_mpravoi_ton_tokoglifon-1.pdf


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

https://www.scribd.com/doc/187346834/%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3




Γιώργος Καραμπελιάς («Η νέα εποχή του παγκόσμιου καπιταλισμού»):
«Για να κατανοήσουμε το σημερινό χρηματιστηριακό φαινόμενο και την
είσοδο στην εποχή της «εικονικής οικονομίας», θα πρέπει να εισάγουμε την έννοια του «κοινωνικού εργοστασίου» και μάλιστα σε πλανητική κλίμακα. 
Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν αποσπούν απλώς υπεραξία απ τους
συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά από το σύνολο του πλανήτη, μέσω μιας μυθώδους μεταφοράς πόρων που επιτρέπει το χρηματιστήριο και οι αδιάκοπες μετακινήσεις των κεφαλαίων.
Αυτή η απόσπαση υπεραξίας δεν πραγματοποιείται μέσω της άμεσης
εργασιακής σχέσης, αλλά μέσω της υπαγωγής του συνόλου του πλανήτη
στην ηγεμονία του κεφαλαίου και μάλιστα του δυτικού.
Βρισκόμαστε μπροστά σ ένα νέο σύστημα απόσπασης της υπεραξίας σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, ένα σύστημα άμεσης μεταβολής της κοινωνίας σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, όπου οι χρηματικές ροές, το μονοπώλιο της γνώσης-πληροφορίας και η στρατιωτική ισχύς μεταβάλλονται σε άμεσο παράγοντα αξιοποίησης του κεφαλαίου. Η αξιοποίηση του κεφαλαίου μεταβάλλεται σχεδόν άμεσα σε πολιτικό στοιχείο". 


Ο φόρος υποτελείας σήμερα (σε αντίθεση με άλλες εποχές που αποσπούνταν με κατάκτηση εδαφών και λεηλασία), αποσπάται με οικονομικά μέσα. Η χρηματοπίστωση είναι η νέα μορφή εχθροπραξιών.

Το δολάριο δεν είναι πια το μόνο – Η άλλη όψη του πολέμου στην Ουκρανία

https://www.tovima.gr/2022/03/20/finance/to-dolario-den-einai-pia-to-mono-i-alli-opsi-tou-polemou-stin-oukrania/


Το δολάριο, ο Πούτιν και το νομισματικό σύστημα

https://www.ertnews.gr/dimosio-vima/char-gkotsis-to-dolario-o-poytin-kai-to-nomismatiko-systima/


Αμφισβητείται η πρωτοκαθεδρία του δολαρίου

https://leonidasvatikiotis.wordpress.com/2018/10/24/%CE%B1%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BF/


Η Διάσκεψη του Μπρέτον Γουντς

https://www.sansimera.gr/articles/950


Συγκρίσεις μεταξύ «ιμπεριαλισμών».

Ο δείκτης παραγωγικότητας της Ρωσίας είναι 25,4 (2016), των ΗΠΑ 69,9 και της Γερμανίας 68,1.

Μεταποιημένο προϊόν ανά χώρα (2015): Κίνα 2 τρις (20% της παγκόσμιας παραγωγής), ΗΠΑ 1,86 τρις (18%), Ρωσία 139 δις (1%).

Εξαγωγές (2017): Κίνα 2,26 τρις (1η), ΗΠΑ 1,55 τρις (2η), Γερμανία 1,45 τρις (3η), Ρωσία 353 δις (17η). Το 82% των εξαγωγών της Ρωσίας είναι πρώτες ύλες.

Εξαγωγές αγαθών υψηλής τεχνολογίας:Κίνα (1η) 500 δις, ΗΠΑ (3η) 153 δις, Μεξικό 50 δις, Ρωσία 6,64 δις (31η).

[Forbes]: Απ τις 2000 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο (συνολικές πωλήσεις, κέρδη, περιουσιακά στοιχεία, αγοραία αξία), οι ΗΠΑ έχουν 560, η Κίνα 291, η Ινδία 58, ο Καναδάς 50, η Αυστραλία 39. Η Ρωσία έχει 4 στις 100 πρώτες, 6 στις πρώτες 500 και 25 στις πρώτες 2000. Οι πωλήσεις των 25 ανέρχονται σε 568 δις (1,45% του συνόλου). Τα περιουσιακά στοιχεία σε 1757 δις (1% του συνόλου).

Στις 100 κορυφαίες τράπεζες (σύνολο ενεργητικού) έχουν: η Κίνα 5 στις 10 πρώτες, οι ΗΠΑ 6 στις 40 κορυφαίες, η Ρωσία μία στην 66η θέση.

Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 800 στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο.

Η Ρωσία έχει 15 στρ βάσεις σε 9 ξένες χώρες. 2 βρίσκονται εκτός της πρώην Σοβ Ένωσης.  

Στρατιωτικός προϋπολογισμός: ΗΠΑ (2017) 610 δις. Ρωσίας 66 δις.



Η πετρελαιοβιομηχανία είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κόσμο, με την αξία της να αποτιμάται στα 5 τρις δολάρια. Στον κόσμο διακινούνται 100 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα. Πάνω από 100.000 προϊόντα παράγονται από πετρέλαιο. Η ετήσια παραγωγή πετρελαίου αυξάνεται με ρυθμό 2,5%, ενώ η καταναλωτική ζήτησή του αυξάνεται με ρυθμό 4%.


Το χρέος των ΗΠΑ, δημόσιο και ιδιωτικό, είναι τεράστιο [το 2022 το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε τα 30 τρις δ, αγγίζοντας το 150% του ΑΕΠ]. Κανένας όμως δεν τολμά να ψιθυρίσει έστω και μια υπόνοια ότι το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί (θα καταστραφούν όσοι έχουν δολάρια στα χέρια τους).  Οι κυβερνήσεις των ισχυρότερων κρατών του κόσμου έχουν συμφέρον να συμβάλλουν στη διατήρηση της αξίας του δολαρίου, διότι αν αυτό καταρρεύσει, θα κατακρημνηστούν και τα αποθεματικά τους. 



Πόλεμοι και επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά το 1945 και μέχρι το 1973

1950: Πόλεμος στην Κορέα.

1953: Πραξικόπημα στο Ιράν.

1954: Στρατιωτική επέμβαση και εγκαθίδρυση φασιστικής δικτατορίας στη Γουατεμάλα. 

1958: Επέμβαση στο Λίβανο.

1958: Εισβολή στο Ιράκ.

1960: Ανατροπή και δολοφονία του ηγέτη του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1961: Εισβολή στην Κούβα.

1964: Πόλεμος στο Βιετνάμ (9ετής).

1966: Επέμβαση στον Παναμά.

1966: Επέμβαση στη Γουατεμάλα.

1967: Αμερικανοκίνητη δικτατορία στην Ελλάδα.

1967: Συμμετοχή στον πόλεμο των 6 ημερών στις Αραβικές χώρες. 

1969-75: Επέμβαση στην Καμπότζη.

1973: Επιβολή δικτατορίας στη Χιλή.



Ανατροπή του Καντάφι.

Η Χίλαρι Κλίντον πρωτοστάτησε στην ανατροπή του Καντάφι στη Λιβύη, παρά την απροθυμία του Πενταγώνου. Η αλληλογραφία της Χ. Κλίντον μαρτυρεί ότι ήταν μια προσωπικότητα κλειδί στη διάλυση της Λιβύης (κατά τον Τζούλιαν Ασάνζ). Ο πόλεμος στη Λιβύη ήταν ένας πόλεμος της Χ. Κλίντον περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Ο πρόεδροε Ομπάμα αρχικά ήταν αντίθετος στη στρατιωτική δράση στη Λιβύη. 

Ήθελαν να εξοντώσουν τον Καντάφι πριν χρησιμοποιήσει τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης (143 τόνους χρυσού) για να δημιουργήσει μια παναφρικανική νομισματική εναλλακτική λύση στο δολάριο και το γαλλικό φράγκο (που είχε επιβάλει η Γαλλία σε 14 απ τις πρώην αποικίες της). 

[Στην αλληλογραφία της Κλίντον εκφράζονται φόβοι ότι τα αποθέματα χρυσού του Καντάφι ήταν τόσο μεγάλα, που θα μπορούσαν ν αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός παναφρικανικού νομίσματος, ανταγωνιστικού του δολαρίου].

Πριν τους βομβαρδισμούς, οι τράπεζες, σε μια επιχείρηση "μεγάλη ληστεία", απομόνωσαν τα 150 δις δολάρια που υπήρχαν για επενδύσεις στο εξωτερικό απ τη Λιβύη (τα περισσότερα εξαφανίστηκαν). 


Με τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) μπορεί κάποιος να 100πλασιάσει ή και να 1000πλασιάσει τα χρήματά του (αφάνταστα κίνητρα για κερδοσκόπους). [πολλαπλασιασμός κινήτρων και κινδύνων].

Τα χρηματοπιστωτικά παράγωγα που κυκλοφορούν παγκόσμια έχουν ύψος 700 τρις δολάρια, ενώ μια μόνο τράπεζα μπορεί να έχει στην κατοχή της περισσότερα παράγωγα από ολόκληρο το παγκόσμιο ΑΕΠ. 



Όπως σημείωσε πρόσφατα ο αμερικανός οικονομολόγος Doug Noland, «σήμερα, υπάρχει μια τεράστια «περιφέρεια» γεμάτη με ομόλογα «subprime» junk, μόχλευση δανείων, αγοράζω τώρα πληρώνω αργότερα, πιστωτικές κάρτες, στέγαση και τιτλοποιήσεις, δάνεια franchise, ιδιωτική πίστωση, crypto Credit, και πολλά άλλα. Δημιουργήθηκε μια τεράστια φούσκα για να τονώσει την κατανάλωση ενώ χρηματοδοτεί χιλιάδες μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Η «περιφέρεια» έχει γίνει συστημική όσο ποτέ άλλοτε.
Και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται σοβαρά»...

 

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα θεωρήσει τώρα πολύ πιο δαπανηρό το κόστος των τόκων της για την εξυπηρέτηση του ομοσπονδιακού χρέους ρεκόρ 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε αντίθεση με τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, όταν το ομοσπονδιακό χρέος ήταν σχεδόν μηδενικό, σήμερα η κυβέρνηση, ειδικά μετά τα μέτρα του προϋπολογισμού Biden, κινείται στα όρια. Εάν η Fed δεν αγοράζει πλέον τρισεκατομμύρια αμερικανικού χρέους ποιος θα το κάνει…
Πραγματικός φαύλος κύκλος, όχι υγιής ανάπτυξη αλλά ακραία τοξικότητα...

 

Ωστόσο, σε αντίθεση με το 2008, σήμερα οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να επαναλάβουν άλλη μια δεκαετία μηδενικών επιτοκίων και ποσοτικής χαλάρωσης.
Αυτή τη φορά, όπως σημείωσε ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney πριν από τρία χρόνια, η κρίση θα χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσει τον κόσμο να αποδεχθεί ένα νέο Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας, έναν κόσμο όπου όλα τα χρήματα θα εκδίδονται και θα ελέγχονται κεντρικά.
Αυτό επιδιώκουν οι άνθρωποι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός με τη Μεγάλη επαναφορά ή Great Reset.
Ένα παγκόσμιο προγραμματισμένο και σχεδιασμένο οικονομικό τσουνάμι μόλις ξεκίνησε...

 

Το σχεδιασμένο παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι ξεκίνησε – H μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία σκάει λόγω ποσοτικής τρέλας…

 https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/629957/to-sxediasmeno-pagkosmio-oikonomiko-tsounami-ksekinise-h-megalyteri-foyska-stin-istoria-skaei-logo-posotikis-trelas?fs=e&s=cl

 

 Παγκόσμιες εξελίξεις: Νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα & νόμισμα ανακοίνωσαν Κίνα-Ρωσία – Σταματούν οι αποπληρωμές χρεών σε δολάρια!

https://warnews247.gr/ektakto-pagkosmies-exelixeis-neo-chrimatopistotiko-systima-nomisma-anakoinose-i-kina-stamatoun-oi-apopliromes-chreon-se-dolaria/


Από τον στρατηγό de Gaulle στον Βλαντιμίρ Πούτιν: ο αγώνας ενάντια στην επιδίωξη αμερικανικής ηγεμονίας

https://www.militaire.gr/apo-ton-stratigo-de-gaulle-ston-vlantimir-poytin-o-agonas-enantia-stin-epidioxi-amerikanikis-igemonias/


Συνταγματάρχης Richard H. Black: «Το ΝΑΤΟ ήθελε πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας και απέρριψε όλες τις προτάσεις του Β.Πούτιν»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/syntagmatarxis-richard-h-black-to-nato-ithele-polemo-oukranias-rosias-kai-aperripse-oles-tis-protaseis-tou-v-poutin/



Λένιν: Να χωρίσουμε την πασιφιστική απ την αντιδραστική αστική τάξη


Λένιν: Να χωρίσουμε την πασιφιστική απ την αντιδραστική αστική τάξη («Τα καθήκοντα της σοβιετικής αντιπροσωπείας στη Γένουα, τ. 44, σελ. 406-408)
http://www.scribd.com/doc/76470883/%CE%9B%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%9D-%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%A6%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου